RADNI SASTANAK O PREVAZILAŽENJU PROBLEMA PRILIKOM POKRETANJA OBRTA

U Ministarstvu za privredu/gospodarstvo ZDK održan je radni sastanak kojem su prisustvovali ministar Samir Šibonjić sa suradnicima iz Sektora za neproizvodne djelatnosti, razvoj i obrt, ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Draženka Subašić sa suradnicima, predsjednica Privredne komore ZDK Diana Babić i sekretar Komore, predsjednik Obrtničke komore ZDK Sejid Brka i suradnici te predstavnici Službe za privredu/gospodarstvo ispred Grada Zenica.

Tema sastanka je bilo rješavanje problematike prilikom pokretanja obrta u općinama i gradovima ovog kantona, a koji se najviše odnose na odgovarajuću stručnu spremu samog obrtnika prilikom pokretanja obrta.

S obzirom da je u 2021. godini na snagu stupio novi Zakon o obrtu i srodnim djelatnostima u FBiH, obrtnici ali i općinske/gradske službe su se suočile sa određenim poteškoćama.

Ovim sastankom se obrtnicima, ali i privrednicima Zeničko-dobojskog kantona željelo dati do znanja da je Ministarstvo za privredu/gospodarstvo na raspolaganju za sva pitanja, ali i kao pomoć pri rješavanju problema s kojim se susreću u svom radu, naravno uz zajedničku suradnju Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Privredne i Obrtničke komore, kao i općinskih/gradskih službi.

Došlo se do zaključka, što je definirano i Zakonom o obrtu i srodnim djelatnostima, da je prilikom pokretanja obrta bitno ispuniti uvjet o minimalno srednjoj stručnoj spremi, osim za one djelatnosti za koje je posebnim propisom drugačije propisano.

Ministar Šibonjić je još jednom naglasio da su vrata Ministarstva za privredu/gospodarstvo uvijek otvorena svim privrednicima i obrtnicima, udruženjima, komorama po pitanju suradnje, podrške  i pomoći pri poslovanju.

Ministarstvo za privredu/gospodarstvo ZDK

zdk.ba

Najnoviji članci

Pizzerija Fontana prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta ” Jedan...

TURSKI HOROSKOP ZA PROLJEĆE 2024. GODINU

OvanProljeće vam obećava radosne promjene. Svjetlost proljećnog sunca osvjetliće sve što je bilo potisnuto...

Izgradnju dječijih igrališta u Tešnju i Jelahu

Općinski načelnik Suad Huskić i predstavnici firmi KM gradnja doo Tešanj i Inter doo...

Možda će Vas zanimati

Pizzerija Fontana prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta ” Jedan...

TURSKI HOROSKOP ZA PROLJEĆE 2024. GODINU

OvanProljeće vam obećava radosne promjene. Svjetlost proljećnog sunca osvjetliće sve što je bilo potisnuto...