Psihički broj govori mnogo o vašem karakteru

Kako izračunati psihički broj?

Psihički broj govori o skrivenim prostranstvima našeg karaktera, a može se izračunati vrlo jednostavno. Sve što treba da uradite je da saberete brojeve iz datuma vašeg rođenja kako biste dobili jednocifreni broj.

Na primjer, ako ste rođeni 16. septembra, trebate da saberete jedan i šest. Dakle, vaš psihički broj je sedam.

Važno je da rezultat bude jednocifreni broj. Ako rođendan slavite 29. septembra, broj je dvocifren, odnosno 11. Tada trebate da saberete dve jedinice, pa je vaš psihički broj u tom slučaju dva. U nastavku pročitajte karakterne crte s obzirom na svoj psihički broj.

Psihički broj jedan

Ako ste rođeni 1., 19. ili 28. dana u mjesecu, vaš psihički broj je jedan, a njime vlada Sunce. Osobe s ovim psihičkim brojem izrazito su kreativne, ambiciozne, lako donose odluke i posebne su zbog pozitivne energije koju lako prenose na druge ljude.

Psihički broj dva

Ljudima s psihičkim brojem dva vlada Mjesec. Svi oni koji su rođeni 2., 11., 20. ili 29. dana u mjesecu odlični su prijatelji kakve bi svi trebalo da imamo u životu. Vrlo su nježni i romantični, a najvažniji odnos u životu im je onaj ljubavni.

Psihički broj tri

Psihičkim brojem tri vlada Jupiter. Osobe rođene 3., 12., 21. ili 30. dana u mjesecu svestrane su, vječno optimistične i odlučni su učitelji koji drugim ljudima nesebično pomažu sa svojim znanjem i iskustvom. Najveća im je mana rasipnost jer uživaju u kupovini i onoga što im treba i onoga što im uopšte ne treba.

Psihički broj četiri

Ljudima s psihičkim brojem četiri vlada Uran. Osobe rođene 4., 13., 22. ili 31. u mjesecu imaju zaraznu pozitivnu energiju. Odlučne su, pragmatične i vrijedne, a njihove savjete uvijek bi trebalo da poslušate jer su vrlo empatične i mogu se staviti u vašu kožu.

Psihički broj pet

Osobama rođenima 5., 14. ili 23. dana u mjesecu vlada Merkur. Oni su svestrani, uvijek prijateljski nastrojeni i ljude oko sebe zadivljuju svojom inteligencijom. Glavni su za rješavanje problema bilo koje vrste.

Psihički broj šest

Psihičkim brojem šest vlada Venera. Osobe rođene 6., 15. ili 24. u mjesecu velikodušne su, šarmantne i odane. Vole putovanja, nova poznanstva i iskustva, a suprotni pol uvijek im prvima prilazi.

Psihički broj sedam

Osobe rođene 7., 16. ili 25. u mjesecu krasi poseban karakter. Njima vlada Neptun i obično su izrazito duhovne. Puno razmišljaju, analiziraju i propituju, a glavne karakterne crte su im saosjećajnost i požrtvovanost.

Psihički broj osam

Osobama s psihičkim brojem osam vlada Saturn. Svi oni rođeni 8., 17., ili 26. dana u mjesecu uvijek su veseli i nasmijani. Probleme doživljavaju kao izazove i ništa ih ne može pokolebati. Osobe s psihičkim brojem osam zainteresovane su za mističnu nauku.

Psihički broj devet

Brojem devet vlada Mars. Oni rođeni 9., 18., ili 27. imaju veliku snagu volje i za njih ne postoji nemoguće. Odlični su motivatori, a njihov životni poziv je da pomažu drugim ljudima i usmjeravaju ih na pravi put.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Najnoviji članci

MINISTRI U VLADI ZDK I POLICIJSKI KOMESAR POSJETILI POVRATNICU LJEPOSAVU PETKOVIĆ

Ljeposavu Petković, povratnicu u Stošnicu kod Vozuće, koju su u srijedu navečer...

Finansijski horoskop za 2024. godinu

Neke će čekati i rast karijere i povećanje plate, dok će drugi dobiti neočekivanu...

Možda će Vas zanimati

MINISTRI U VLADI ZDK I POLICIJSKI KOMESAR POSJETILI POVRATNICU LJEPOSAVU PETKOVIĆ

Ljeposavu Petković, povratnicu u Stošnicu kod Vozuće, koju su u srijedu navečer...

Finansijski horoskop za 2024. godinu

Neke će čekati i rast karijere i povećanje plate, dok će drugi dobiti neočekivanu...