NAJVAŽNIJA ASTRO KRETANJA PLANETA U 2023. GODINI Najsrećniji znak je Bik, na ljeto nas čeka ljubav, do juna kriza

Neki novi vjetrovi će početi da duvaju u 2023. godini, donoseći osjećaj svježine. Epohalnu promjenu najavljuje najudaljenija planeta Sunčevog sistema – Pluton! Ovo je završna godina njegovog boravka u Jarcu, a na nekoliko mjeseci će isprobati kako mu odgovara znak Vodolije.

U martu, sa buđenjem proljeća, Jupiter ulazi u znak Bika, a Saturn u znak Riba. Tokom godine će tako dominirati stabilne zemljane i emotivne vodene energije. Ljeto donosi novi Venerin ciklus u Lavu, što otvara uzbudljivo poglavlje u ljubavnim vezama.

Pluton u Vodoliji – potrebne su promjene

Vodolija je vazdušni znak, simbol naprednih ideja, plemenitih društvenih ideala poput pravednosti i jednakosti, vizije svijeta u kojem svi živimo bolje i srećnije. Pluton će tek na četiri i po mjeseca, od 23. januara do 11. juna, lagano namreškati ovu energiju i probuditi nešto u dubinama naše kolektivne svjesnosti. Tek će od 2024. godine učvrstiti svoj položaj u Vodoliji i idućih dvadeset godina polako, ali sigurno, mijenjati naš svet.

Pluton simbolizuje iscjeljenje i preporod koji se mogu dogoditi samo uz duboku transformaciju. A ona nije moguća ako ne pustimo stare obrasce i ne otvorimo se neizvjesnosti novog. S Plutonom u Vodoliji transformaciju donose napredna tehnologija, važna naučna otkrića, novi društveni sistemi, nacije i društvene grupe koje žele i znaju da sarađuju. Pluton u Vodoliji mogao bi da otvori put humanizmu i novoj vrsti društvene pravednosti, piše Sensa.

Na nivou individue, Pluton ovih nekoliko mjeseci boravka u Vodoliji budi u nama osjećaj nezadovoljstva. Često mislimo kako smo nemoćni da mijenjamo stvari koje nam smetaju u svetu oko nas, ali to nije potpuno tačno. Možemo osvijestiti vlastite sebične načine ponašanja koji imaju štetne posljedice na društvo i okolinu. Da li želimo da mijenjamo sebe kako bismo mijenjali i svet nabolje?

Pluton se u drugom dijelu godine vraća u znak Jarca kako bi priveo kraju posao pročišćavanja i promjena onih društvenih struktura koje su izgubile svoj pravi smisao. Očito je da u mnogim segmentima društvenog života postojeća pravila više nisu primjenjiva, a postojeće institucije ne osiguravaju zaštitu i napredak društva.

Razne vrste kriza, od klimatskih preko ekonomskih do krize vrijednosti, samo su posljedica neefikasnih pravila koja treba mijenjati. Povratak konzervativnih pokreta koji su se raširili pod pokroviteljstvom Plutona u Jarcu reakcija su na gubitak oslonca na poznate oblike života, ali napredak se može samo nakratko zaustaviti. Krize pokazuju koliko su promjene potrebne, a Pluton u Vodoliji najavljuje velike pomake.

Saturn u Ribama ‒ ostvareni snovi!

Saturn 7. marta ulazi u znak Riba gdje će boraviti iduće dvije i po godine. Ove će godine aktivirati samo prvu trećinu znaka Riba, što će osjetiti rođeni između 21. i 28. februara. Spoj čvrstih Saturnovih struktura, pravila i granica sa mekanim, eteričnim, često bezobličnim energijama Riba možemo zamisliti kao kule u pijesku koje bi svaki malo snažniji talas mogao da sruši.

Teško je sačuvati granice, ali ponekad je rastvaranje granica dobrodošlo pročišćavanje. Pripadnici prve dekade Riba mogu odlično da iskoriste ovu energiju da u svoj život unesu više reda, da se bolje organizuju i budu prisutniji u stvarnom životu.

Prilika za sve nas da omekšamo rigidna pravila, predrasude i sve što nas sputava i da lakše opraštamo greške sebi i drugima. Mogli bismo snovima da damo konkretan oblik, da ostvarimo najdublje želje srca ili da pronađemo jasan put u razvoju. Ali sigurno ćemo povremeno osetiti nesigurnost, jer nas štite granice koje smo izgradili u svom ponašanju, pa moramo da se zapitamo koje nas štite, a koje ograničavaju. Šta moramo da pustimo kako bismo ponovno osjetili bolju povezanost i saosjećajnost sa svetom i drugima?

Jupiter u Biku ‒ obilje, ljepota i senzualnost

Jupiter sa čijom energijom doživljavamo uzbuđenje novog, razvoj, optimizam i osjećaj sreće na početku godine je u Ovnu, da bi 16. marta ušao u znak Bika, gdje ostaje cijele godine. U zemljanom znaku Bika Jupiter će svoju čaroliju širenja usmjeriti na konkretne stvari i mnogima donijeti obilje novca, uspjeha i sigurnosti u materijalnom svetu. To je odlična vest za Bikove koji će biti na vrhu ljestvice najsrećnijih znakova u 2023. godini.

Napredak se uz ovu stabilnu energiju događa polako, ali sigurno. Ciljevi su realniji, ne preskačemo fazu dobre pripreme, ne manjka nam strpljivosti kad god je potrebno. Koncentracija i upornost donose velike rezultate. Znak Bika simbolizuje tijelo i sva njegova čula, kao i potrebu da osjetimo prijatnost i užitak koje nam može pružiti fizički nivo života.

Zato nas čekaju mnogi opušteni i slatki trenuci uživanja u ljepoti, luksuzu, umjetnosti i prirodi. Iznad svega, uživanje u senzualnosti tijela koje kroz prijatnost i užitak iscjeljuje stare emotivne povrede i jača duh. Ali s Jupiterom uvijek treba odrediti pravu mjeru svega što radimo, pa treba da pripazimo da se ne ulijenimo, ugojimo ili da ne zanemarimo obaveze zbog pretjeranog uživanja.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Najnoviji članci

Astrologija otkriva šta partneri stvarno žele u vezi, a neće da traže

OvanLjudima su Ovnovi uglavnom zabavni i vole da se druže s njima, a i...

ZLATA (MEHO) DELJKIĆ

Duboko ožaloćeni obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije da je naša draga ZLATA (MEHO) DELJKIĆ iz Tešnja preselila...

Počeo je Security Excellence Hackathon – eminentni stručnjaci_kinje cyber sigurnosti i studenti_ice na jednom mjestu

Security Excellence Hackathon počeo je danas u Sarajevu. Radi se o dvodnevnom događaju koji...

Dnevni horoskop za 25. februar

OVANDnevni horoskop za 25. februar 2023. godine vas savjetuje da ne brzate sa važnim...

Možda će Vas zanimati

Astrologija otkriva šta partneri stvarno žele u vezi, a neće da traže

OvanLjudima su Ovnovi uglavnom zabavni i vole da se druže s njima, a i...

ZLATA (MEHO) DELJKIĆ

Duboko ožaloćeni obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije da je naša draga ZLATA (MEHO) DELJKIĆ iz Tešnja preselila...

Počeo je Security Excellence Hackathon – eminentni stručnjaci_kinje cyber sigurnosti i studenti_ice na jednom mjestu

Security Excellence Hackathon počeo je danas u Sarajevu. Radi se o dvodnevnom događaju koji...