Kako da zaradite više novca?

Ovan
Kao prvom znaku Zodijaka, prijatno vam je da preuzmete vodstvo kad je novac u pitanju, ali vaša konstantna impulsivnost može značiti da se slijedećeg jutra probudite s griđom savjesti jer niste pročitali sitna slova. Ako želite da uštedite, uvijek pomaže da partner ili prijatelj pogleda vaše troškove prije nego što pritisnete dugme za kupovinu.

Bik
Živjeti dobrim životom je vječni cilj Bika. Bikovi vole da se prepuste finijim stvarima koje život može da ponudi. Ali ako tražite da vaš bankovni račun bude u skladu sa vašim skupim ukusom, moraćete da progutate svoje unutrašnje sklonosti da ugađate ljudima. Pogledajte svog šefa u oči i zatražite povišicu.

Blizanci
Blizanci su blagosloveni talentom koji zabavlja okolinu — a to bi mogao biti ključ za stvaranje novih veza, širenje vaše mreže i pronalaženje posla koji zaista odgovara onome koliko vrijedite.

Rak
Strast je jaka osobina ovog znaka, što znači da ste lako frustrirani ako vas posao emocionalno ne ispunjava. Umjesto da otkucate mejl i date otkaz na vašem stalnom poslu od 9-17h, moglo bi vam pomoći da uložite u start-up prijatelja ili projekat koji vas uzbuđuje i pokreće tu iskru.

Lav
Ako je nekome suđeno da dobije tu kancelariju na uglu, to ste vi. Međutim, imate kratak fitilj i vaš nedostatak strpljenja može otežati ljudima da vas kvalifikuju kao timskog igrača. Vaše prirodne liderske sklonosti menadžment je već primijetio. Sada je vrijeme da pokažete da ste, zaista, kompletan paket.

Djevica
Vaša perfekcionistička crta znači da vam ne treba da vam šef gleda preko ramena – oni već znaju da je svaki projekat koji vam je delegiran u sigurnim, iako izbirljivim rukama. Međutim, možda ćete naučiti da ne budete u pozadini kada se preuzimaju zasluge za svoje vrijednosti. U redu je da tim odnese pobjedu, ali ponekad i zvjezdani kvoterbek može da bude u centru pažnje.

Vaga
Mirotvorac Zodijaka, Vaga uvijek izviđa put najmanjeg otpora. Iako to možda vole vaši prijatelji, neće vam donijeti lovorike na poslu. Zato prestanite da ostajete do kasno da biste pomogli svojim kolegama u njihovom poslu i potrudite se da budete primijećeni zbog toga koliko ste vrijedni.

Škorpija
Ključ dobrog finansijskog planiranja je transparentnost – a to nije riječ koja se često povezuje sa ovim horoskopskim znakom koji karakterišu tajnovitost i opšte nepovjerenje u ljude. Ovaj usamljeni stav prema novcu mogao bi biti razlog zašto vam se čini da uvijek zaostajete. Probajte sa članom porodice ili partnerom da zacrtate svoje zajedničke finansijske ciljeve i izvjesno je da će krenuti na bolje.

Strijelac
Slično kao i Blizanci, Strijelac ima širok krug ljudi oko sebe, ima dosta kontakata i rijetko kada mora da traži posao – prave prilike samo izgledaju kao da mu padaju u krilo. Međutim, težak dio dolazi u pronalaženju ravnoteže između posla i dokolice. Ta spontana putovanja na Maldive mogu biti odlična, ali takođe mogu biti razlog zašto se vaše starije kolege na poslu plaše da vam povkere projekat koji zahtijeva vrijeme.

Jarac
Niko nikada neće razgovarati sa Jarcem o finansijskom planiranju – već su sigurno napisane i knjige o tome. Treba pod hitno da se uozbiljite i naučite da koristite Excel tabele.

Vodolija
Oni nikada ne idu dobro utabanom stazom. Vodolija zaista napreduje kada je prepuštena sama sebi. Nisu nimalo ljubazni prema onima koji pokušavaju da dovedu u pitanje njihove metode, a potencijalno su teški i za saradnju na poslu – ali to im nije ni važno jer planiraju da demontiraju cijeli korporativni sistem.

Ribe
Život je za Ribe krevet od ruža i možda ćete otkriti da vaša hirovita priroda nije simpatična samo zbog riječi kao što su „investicioni plan“ i „depozit“. Iako se ne morate preko noći transformisati u vuka sa Vol Strita da biste preuzeli kontrolu nad svojim finansijskim životom, uvijek pomaže da ostanete odgovorni za svoje troškove i da jednim okom gledate širu sliku.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Najnoviji članci

MINISTRI U VLADI ZDK I POLICIJSKI KOMESAR POSJETILI POVRATNICU LJEPOSAVU PETKOVIĆ

Ljeposavu Petković, povratnicu u Stošnicu kod Vozuće, koju su u srijedu navečer...

Finansijski horoskop za 2024. godinu

Neke će čekati i rast karijere i povećanje plate, dok će drugi dobiti neočekivanu...

Možda će Vas zanimati

MINISTRI U VLADI ZDK I POLICIJSKI KOMESAR POSJETILI POVRATNICU LJEPOSAVU PETKOVIĆ

Ljeposavu Petković, povratnicu u Stošnicu kod Vozuće, koju su u srijedu navečer...

Finansijski horoskop za 2024. godinu

Neke će čekati i rast karijere i povećanje plate, dok će drugi dobiti neočekivanu...