Godišnji horoskop za 2023. godinu

Još malo pa nam stiže 2023. godina. Godina u kojoj Saturn prelazi u znak Riba, godina u kojoj će Jupiter boraviti u znaku Ovna i Bika, godina u kojoj ćemo imati pomračenja na osi Bik – Škorpija (pomračenja Mjeseca u ovim znacima), ali i na osi Ovan – Vaga (u ovim znacima će biti pomračenja Sunca). Godina u koju ulazimo sa retrogradnim Marsom u znaku Blizanaca i retrogradnim Merkurom u znaku Jarca. Godina u kojoj ćemo imati retrogradnost Venere u znaku Lava.

Ukoliko očekujete da će 2023. godina biti iole lakša od 2022. – pa mislimo da ćete biti razočarani razvojem događaja. Ono što će obilježiti 2023. godinu je prelazak Saturna u znak Riba i to početkom marta. Ovo je inače jedna od težih pozicija za Saturna, planetu koja vlada strukturom, granicama, opipljivim, onim što je utvrđeno, nepromjenjivo, praktično, materijalno, čvrsto. Ribe su potpuna suprotnost – promjenjivost, bezgraničnost, izgubljenost u ogromnom prostoru, rasplinutost.

Saturn traži materijalne dokaze, Ribe traže vjerovanje. Saturnova simbolika je kamen, a znaka Riba – okean. Neminovno, kamen tone na dno i dolazi do njegove dezintegracije i propadanja. Isto tako, cijeli proces ogromnih promjena na globalnom i ličnom nivou, koji je krenuo godinama unazad, nastavlja se nesmanjenim tempom. Neće se sve riješiti tokom 2023. godine, ali će proces promjena tada ući u drugačiju, intenzivniju fazu sa kojom će se završiti vjerovatno tek oko 2026. godine.

Šta je ono što možemo da očekujemo? Godina je nepovoljna za praktične i materijalne stvari, pogotovo ako se čvrsto držimo starih obrazaca i načina funkcionisanja. Ribe su znak rastvaranja i krajeva pa će svaka struktura, koju smo ko zna koliko dugo unazad gradili, doći na svojevrstan ispit zrelosti i održivosti. Ono čemu je „prošao rok“ – bilo da je u pitanju lični plan – naš način funkcionisanja, navike, pogled na život, odnosi u kojima smo ili da je u pitanju svijet oko nas – granice, institucije, put kojim čovječanstvo ide – neminovno će početi da nestaje. Proces je već otpočeo godinama unazad i sada samo ulazi u drugačiju fazu.

Sve ono što je bilo prikriveno, sakriveno, tajno, počeće da izlazi na površinu. Što veća tajna otkrivena, veći skandal oko nje. Na ličnom planu – otkrivanje tajnih odnosa, dogovora, muljanja, krađa. Na globalnom planu – gubitak ugleda kod nekih javnih ličnosti, izlaženje na površinu tema koje su odavno gurane pod tepih, otkrivanje mahinacija, gubitak reputacije ili razaranje određenih struktura i institucija.

Naš svijet se neminovno mijenja. I nije baš uvijek lako suočiti se sa tim, pogotovo što se i mi sami u tom procesu takođe mijenjamo. Možemo osjetiti u nekim momentima da nemamo za šta da se uhvatimo ili da gubimo tlo pod nogama, jer one strukture na koje smo se oslanjali više ne funkcionišu. Ribe su znak vjere, duhovnosti, kreativnosti, ideja, samospoznaje i mira.

Zadatak svakog od nas će biti da u narednih godinu dana umjesto da padamo u melanholiju, samosažaljenje, poludepresivna stanja, uzdignemo sebe kroz prihvatanje, razumijevanje, sklanjanje od loših navika i loših ljudi, kroz postavljanje zdravih struktura našeg života, kroz kreativnost, intuiciju i ljubav prema sebi i prema drugima, prema svijetu u kojem živimo. Stare granice i strukture prestaju da postoje, vrijeme je da crtamo i pravimo nove!

Ono što nam 2023. godina donosi na ličnom planu saznajte tako što ćete kliknuti na svoj znak (pa i podznak). Neka nam je sa srećom!

Autor: minimagazin.infowww.minimagazin.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Najnoviji članci

MINISTRI U VLADI ZDK I POLICIJSKI KOMESAR POSJETILI POVRATNICU LJEPOSAVU PETKOVIĆ

Ljeposavu Petković, povratnicu u Stošnicu kod Vozuće, koju su u srijedu navečer...

Finansijski horoskop za 2024. godinu

Neke će čekati i rast karijere i povećanje plate, dok će drugi dobiti neočekivanu...

Možda će Vas zanimati

MINISTRI U VLADI ZDK I POLICIJSKI KOMESAR POSJETILI POVRATNICU LJEPOSAVU PETKOVIĆ

Ljeposavu Petković, povratnicu u Stošnicu kod Vozuće, koju su u srijedu navečer...

Finansijski horoskop za 2024. godinu

Neke će čekati i rast karijere i povećanje plate, dok će drugi dobiti neočekivanu...