Dnevni horoskop za 18. januar 2023. godine

OVAN

Ako vas neko opominje da promijenite svoje poslovno-finansijske zahtjeve, dobro razmislite o mogućim posljedicama. Korisne informacije treba da vam omoguće određene povlastice ili da vas približe uspješnim rezultatima. Suviše ste uznemireni tako da burnije reagujete i na neke sitnice, dok partner ima drugačiji pristup i sve posmatra umjerenije ili sa određene emotivne distance. Sugestija: Izbjegavajte situacije koje vas previše zamaraju, opustite se.

BIK

Nalazite se pred novom poslovnom dilemom i tražite efikasnije rješenje. Morate imati dovoljno hrabrosti da prihvatite odgovornost za svoje postupke. Nema potrebe da izbjegavate susret sa saradnicima koji imaju drugačije viđenje. Djelujete nesigurno i zato pokušavate da se zaštitite od nečije reakcije. U osnovi strahujete od novog emotivnog razočarenja, ali to ne želite i da priznate. Sugestija: Potrebna vam je nečija iskrena podrška i razumijevanje, opustite se.

BLIZANCI

Ako odaberete pravu temu ili dobru poslovno-finansijsku kombinaciju, očekuju vas uspješni rezultati. Dobro razmislite, kome ili čemu treba da se priklonite u vezi s poslom kojim se bavite. Pretjerani izlivi nježnosti pred voljenom osobom nepotrebno pobuđuju novu sumnju. Partner se zagonetno osmjehuje i sa nepovjerenjem osluškuje vašu priču, svakako morate biti ubjedljiviji. Sugestija: Potrebno vam je nečije blisko društvo, kao podsticaj za dobro raspoloženje.

RAK

Imate dovoljno energije i interesovanja da se oprobate u nekim novim poslovno-finansijskim situacijama. Važno je da osmislite različite kombinacije u poslovnom izražavanju i da slijedite svoju intuciju. Djelujete previše uznemireno u susretu sa bliskom osobom. Vaša ćudljivost u raspoloženju ponekad predstavlja veliku zagonetku za voljenu osobu, tako da objašnjenja sama po sebi neće biti dovoljna. Sugestija: Položaj Mjeseca dodatno utiče na vašu psihičku uznemirenost.

LAV

Djelujete zadovoljno zbog novih informacija o poslovnim prilikama. Jasno vam je da imate početnu prednost u odnosu na svoje saradnike, a samopouzdanje predstavlja prvi korak na putu do cilja. Na sreću, okolina podržava vaše ideje. U ljubavnom životu postoje neka suptilnija pravila, fascinirajte svog partnera neobičnim idejama ili velikom emotivnom pažnjom. Učite od onih koji su plemeniti. Sugestija: Važno je da pravilno kanališete svoju kreativnu energiju.

DJEVICA

Otkrivate različite nepravilnosti koje postoje u zajedničkom poslovanju i djelujete suviše strogo u društvu saradnika. Umjesto da kritikujete svoju okolinu, povucite neki konkretan potez koji će vam donijeti vidljive rezultate. Polako počinju da vas iritiraju nečiji stavovi i impulsivno ponašanje. Partner ima neku pogrešnu predstavu o zajedničkim planovima, objasnite što bolje svoje namjere. Sugestija: Pretjerana zabrinutost loše utiče na vašu koncentraciju.

VAGA

Pokušavate da ostavite veliki utisak na okolinu i zato u teatralnom stilu izlažete svoje poslovne ideje. Ipak, ne može sve biti po vašoj mjeri ili ukusu. Zarad poštovanja nekih poslovnih dogovora, prihvatite kompromisno rješenje. Skloni ste pretjeranim izlivima emocija, kontrolišite svoje impulse prije nego što povredite nečija osjećanja. Bolje je da na vrijeme zaustavite moguću raspravu. Sugestija: Budite pažljiviji nego obično, izbjegavajte različite vidove pretjerivanja.

ŠKORPIJA

Novi poslovni događaji više raduju vas nego vašu okolinu. U prilog vam ide saznanje, da se nalazite u sjajnoj prilici da utičete na osnovni tok poslovnih pregovora. Upotrijebite svoju prednost u odnosu na potencijalne konkurente. Na žalost prati vas pomalo loš ljubavni dijalog i nesporazum. Partner vam često prigovara, da vam nedostaju ubjedljiva objašnjenja na neka jednostavna pitanja. Sugestija: Izbjegavajte nepotrebne komplikacije i velike izazove.

STRIJELAC

Nove poslovne okolnosti podstiču vaše latentno nezadovoljstvo. Postoji osoba koja svojim možda neprofesionalnim ponašanjem stvara dodatne probleme, jer lične interese rješava mimo ustaljenog protokola. Ipak, dokazivanje pravde u ovom trenutku ne predstavlja i vaš primarni cilj. Pokušavate da proniknete u nečije skrivene namjere. Partner djeluje previše odsutno i ne obazire se previše na vaše zahtjeve. Sugestija: Izbjegavajte neke naporne situacije koje vas dodatno zamaraju.

JARAC

Osvojili ste nečiju naklonost, ali uviđate da su vam potrebni i dodatni uslovi kako biste ostvarili svoje poslovne ciljeve. Loša komunikacija među saradnicima, uzrokuje česte promjene u poslovnim odnosima. Pokažite da imate pozitivne namjere, nemojte dozvoliti da se između vas i voljene osobe stvaraju novi “emotivni zidovi” koji vas nepotrebno udaljavajaju. Dobra volja ukazuje na rješenje. Sugestija: Prijaće vam boravak u prirodi ili relaksacija.

VODOLIJA

Ako vam je stalo da riješite različite nepravilnosti u poslovnim odnosima, upotrijebite svoju praktičnu pamet i lično iskustvo. Važno je da se pravilno distrancirate od nekih saradnika koji imaju sumnjive namjere ili negativan uticaj na vaše ponašanje. U odnosu sa voljenom osobom, nemojte smišljati lažne izgovore koji vas nepotrebno udaljavaju od zajedničkih planova. Ispravite grešku. Sugestija: Potrudite se da uljepšate svoje raspoloženje.

RIBE

Vaše ideje zvuče dobro, ali okolina kao da nema dovoljno sluha za poslovni kompromis koji podrazumijeva drugačiji model ponašanja. Uspješni rezultati podrazumijevaju zajedničko povjerenje i dugoročniju saradnju. Brinete zbog nekih ljubavnih dilema, imate loš predosjećaj u vezi s jednom bliskom osobom. Djelujete nepovjerljivo i oprezno. Neki nagovještaj može biti potpuno pogrešno shvaćen. Sugestija: Nema potrebe da se opterećujete nekim “teškim mislima”.

BONUS VIDEO: 

aloonline.ba

Najnoviji članci

Pizzerija Fontana prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta ” Jedan...

TURSKI HOROSKOP ZA PROLJEĆE 2024. GODINU

OvanProljeće vam obećava radosne promjene. Svjetlost proljećnog sunca osvjetliće sve što je bilo potisnuto...

Izgradnju dječijih igrališta u Tešnju i Jelahu

Općinski načelnik Suad Huskić i predstavnici firmi KM gradnja doo Tešanj i Inter doo...

Možda će Vas zanimati

Pizzerija Fontana prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta ” Jedan...

TURSKI HOROSKOP ZA PROLJEĆE 2024. GODINU

OvanProljeće vam obećava radosne promjene. Svjetlost proljećnog sunca osvjetliće sve što je bilo potisnuto...