Šta svakom horoskopskom znaku treba da bi im život bio srećniji?

Koliko god da smo svi različiti, svaka osoba na planeti želi jednu stvar: da shvati kako da bude srećnija. Naši sunčevi znaci igraju veliku ulogu u određivanju šta nas čini srećnijim i šta svakog od nas može pretvoriti u najsrećniji horoskopski znak.

Contents

OVAN

„Ovnovi su prirodni lideri, pa su najsrećniji kada mogu da budu glavni, pokažu svoj duh i u potpunosti slijede svoje impulse“, kaže astrolog Nina Kan, autor knjige „Astrologija za život“.

„Nezavisnost i stavljanje sebe na prvo mjesto su ključ za zadovoljstvo“, objašnjava astrolog Liz Simons za „Reader’s Digest“.

Ovan takođe pronalazi radost u tome što umije da ispadne „veći“ čovjek, što obično znači odstupanje od manjih svađa i nepotrebnih borbi. Iako bi to mogao biti izazov za nebeskog Ovna, ovaj horoskopski znak može biti istinski srećan samo kada prevaziđe osjećanja frustracije ili bijesa, tako da je to cilj na kome vrijedi raditi!

BIK

S obzirom na to da je zemljani znak, Bika privlače stabilnost i sigurnost. Stoga ne bi trebalo da bude iznenađenje da će ovaj znak biti najsrećniji kada se osjeća stabilno i sigurno.

„Pod vladavinom Venere, Bik ima sklonost ka materijalizmu, luksuzu i novcu“, kaže Simons, „tako da bi Bik mogao otkriti da sreća dolazi od toga što ima dovoljno da obezbijedi udoban način života“.

Nije tajna da Bik čuva svoje stvari i pronalazi dubok osjećaj sigurnosti i pripadnosti njima, toliko da teži da pronađe svoju sreću ukorijenjenu u sitnicama i sentimentalnim stvarima. Antikviteti i štedljivost mogu biti veoma svrsishodni za Bika, a stvaranje sopstvene „kolekcije“ kojoj se mogu diviti može učiniti da se osjećaju srećnije kod kuće.

BLIZANCI

„Pod vladavinom Merkura, planete komunikacije, Blizanci su blagosloveni darom brbljanja“, kaže astrolog, vidovnjak i duhovni trener Tara Benet. Ovaj znak nikada ne gubi riječi i uvijek ima najbolje priče za zabavu. Ali da bi bili srećni, kaže Benet, trebalo bi da „prošire svoje razgovore i zarone dublje, otvarajući se svojim najbližima“.

Pored toga, Blizanci vole da čitaju, pišu i dijele intelektualne uvide sa drugima. Ali često ne uspjevaju u izvršenju, što im može oduzeti malo sreće.

„Ako žele da postignu sreću, Blizanci će možda morati da se usredsrede na to da dovrše ono što su započeli“, kaže Simons.

Održavanje planera i postavljanje i praćenje njihovih ciljeva može im pomoći da se približe finišu i da se osjećaju istinski zadovoljni.

RAK

Rak je povezan sa Mjesecom, domom i porodicom, što znači da se Rakovi osjećaju najsrećnije kada emocionalno ulažu u svoj život u kući.

„Ostanak u vezi sa članovima porodice ili stvaranje udobnog prebivališta pomoći će Raku da se osjeća emocionalno ispunjeno“, kaže Simons. Pored svog fizičkog doma, Benet kaže da je za Rakove takođe važno da „preispitaju svoja prijateljstva i okruže se ljudima koji će ih podržati i srušiti njihove barijere“.

Kako bi to moglo da izgleda? Možda će željeti da zakažu redovan video-sastanak sa porodicom ili planiraju mjesečni izlet sa svojim najbližim prijateljima.

LAV

„Pošto Lavom vlada sunce, Lav bi se najbolje osjećao kada bi bio prepoznat po svojoj harizmi, talentima i veselom raspoloženju“, kaže Simons. Imajući to na umu, Lavovi su najsrećniji kada se izražavaju.

„Biti u centru pažnje će poboljšati Lavovo raspoloženje, posebno ako se Lav može fokusirati na svoje strastvene projekte i hobije“, objašnjava Simons.

Ako Lavovi žele istinsku sreću, moraće da se oslobode svog ponosa i nauče da umjesto pohvale koje traže mogu biti zadovoljni činjenicom i shvatanjem koliko je zaista nevjerovatan osjećaj jednostavno izraziti sebe.

„Kada se to dogodi“, objašnjava Simons, „Lav će se možda osjećati nevjerovatno samouvjereno“.

DJEVICA

Djevice imaju prirodnu želju za perfekcionizmom – a to može biti zaista iscrpljujuće ako ne nauče kako da postave granice.

„Dozvolite drugima da ponekad preuzmu kontrolu i prihvatite da rezultat neće zadovoljiti vaše visoke standarde“, kaže Benet. Ovo možda ne zvuči idealno, ali opušteniji pristup životu može u velikoj mjeri koristiti njihovom opštem zdravlju i sreći. Ako je postavljanje granica njihovog perfekcionizma preveliki izazov za Djevice, one to mogu učiniti korak po korak.

„Djevice mogu da pronađu najviše sreće u jednostavnosti, tako da će provođenje nekog kvalitetnog vremena za punjenje energije u spokoju prirode brzo povećati njihov osjećaj blagostanja“, kaže Kan. Druge ideje mogu uključivati isprobavanje meditacije uzemljenja koja im omogućava da se opuste još malo, ili uključivanje u novu aktivnost za koju je potrebno vrijeme da se poboljša, kao što je grnčarija.

VAGA

„Ovaj znak Venere voli ljubav, tako da su Vage obično najsrećnije kada su sa nekim ko ih cijeni kao prijatelja, ljubavnika ili nešto više“, objašnjava Simons. Vole da se okružuju divnim vezama, ali tu stvari mogu krenuti po zlu, jer njihova sreća ne može zavisiti samo od drugih ljudi. Naravno, to je recept za razočarenje. Da bi zaista napredovale i postigle dugoročnu sreću, Vage bi trebalo da rade na uspostavljanju odnosa sa sobom – baš kao što to rade sa svojim prijateljima.

Ovaj horoskopski znak mora da uspostavi ravnotežu između unutrašnjih i spoljašnjih prijateljstava da bi postao srećniji. Oni to mogu učiniti tako što će odvojiti vrijeme da rade stvari sami, bilo da je to spa dan kod kuće, solo ručak ili odlazak u muzej.

ŠKORPIJA

Škorpije imaju tendenciju da se pomalo bore sa srećom, kaže Simons, pošto Škorpijom zajedno vladaju dve veoma intenzivne planete: Mars i Pluton. Kao rezultat toga, Škorpija ima tendenciju da iskusi sreću u ekstremnim i promenljivim situacijama.

„Da bi bili istinski srećni, Škorpije će morati da stupe u kontakt sa svojim sredstvima moći, transformacije i kontrole“, objašnjava Simons. Međutim, da bi se to dogodilo, oni takođe moraju da se „oslobode borbe za vlast, destruktivnih tendencija i zapleta“.

Pored toga, Benet kaže da je podjednako važno za Škorpiju – čija potreba za osvetom može da se pojavi s vremena na vreme – da se oslobodi ogorčenosti i usredsredi se na to da živi sopstveni život umesto da pokušava da izvrši neku otplatu.

Iako ovaj proces otpuštanja može potrajati, to ne znači da Škorpija neće biti srećna u tom procesu. Da bi dodali osećaj zadovoljstva u svakodnevicu, Kan kaže da bi Škorpije trebalo da razmotre istraživanje skrivenih životnih istina, zarone dublje u intelektualnu stranu nebeskog škorpiona radi dubljeg zadovoljstva i sreće. Škorpije to mogu učiniti gledanjem dokumentarnih filmova o svetskoj istoriji, čitanjem knjige o temi koja ih intrigira ili čak pokretanjem podkasta o svojim omiljenim intelektualnim temama.

STRIJELAC

„Strijelac će možda otkriti da im sreća dolazi prirodno“, kaže Simons. S obzirom na to, Strelčevi su najsrećniji kada osete osećaj slobode koji im omogućava da lutaju, putuju, istražuju i doživljavaju.

Ali dok ove želje možemo povezati sa izlaskom iz kuće, radi se o mnogo više od toga.

„Moraju da rastu i iskuse nove stvari – duhovno, intelektualno i dalje“, objašnjava Kan. Ovo bi moglo izgledati kao čitanje inspirativnih knjiga, razmišljanje o svrsi života, pohađanje kursa koji proširuje njihov um ili putovanje i poseta udaljenom mestu.

JARAC

„Slično Škorpiji, Jarac se može boriti da pronađe sreću jer njime vlada stoički Saturn“, objašnjava Simons. Oni imaju tendenciju da budu neverovatno strogi prema sebi, što može da stane na put osećaju zadovoljstva.

Što se prave sreće tiče, Simons kaže da Jarčevi treba da se fokusiraju na ono što su postigli zahvaljujući svom napornom radu. Za Jarčeve, uočeni uspeh igra glavnu ulogu u njihovom zadovoljstvu i motiviše ih da nastave pravim putem. Pravljenje tabele sa vizijom za postavljanje ciljeva je fantastičan pristup koji će omogućiti Jarcu da ima vizuelni pregled na koji se može osvrnuti i diviti se kako plodovi njihovog rada sazrevaju.

VODOLIJA

Vodolija ima tendenciju da se bori pronalaženjem sreće. To je zato što Vodolijom zajedno vladaju Saturn i Uran, što donosi razornu i jaku ljubavnu energiju u Jarčevu orbitu.

Za Vodolije, sreća dolazi od samopouzdanja, posebno u odnosu na njihovu individualnost i ekscentričnost. Oni mogu da neguju osećaj samopouzdanja dozvoljavajući sebi da budu izražajniji, bilo da je to u načinu na koji se oblače ili muzici koju slušaju.

Pored toga, Vodolija se može usredsrediti na to da bude ljubaznija prema sebi i da praktikuje vežbe samopouzdanja, kao što je pisanje jedne stvari koja im se sviđa kod sebe svakog dana u dnevnik zahvalnosti i vraćanje na to po potrebi. Osećajući samopouzdanje, Vodolija može da zakorači u istinsku energiju sreće i oseti mir sa sobom i svetom oko sebe.

RIBE

Poznate po tome što su jedan od najsanjivijih znakova zodijaka, Ribe obično mogu da postignu sreću kada zarone u svoje snove, fantazije i umjetničke želje.

„Pošto Ribama zajedno vladaju ekspanzivni Jupiter i magični Neptun, sreća može doći ako žive hirovitim životom“, objašnjava Simons.

Kao sanjari zodijaka, Ribe bi mogle biti previše zaokupljene onim što se dešava u njihovim umovima i, stoga, možda neće moći da manifestuju te snove u stvarnost – život je ipak samo san.

Ali ako su Ribe u stanju da budu prisutnije u stvarnosti, ovaj horoskopski znak može izvući sreću iz poigravanja sa svojom magičnom stranom kroz umjetnost, muziku, poeziju i druge oblike kreativnog izražavanja.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Najnoviji članci

Dnevni horoskop za 01.04.2023.

Ovan Životne okolnosti i situacije više će vas dovoditi u vezu s ljudima koji će...

KŠCZ USVOJIO PLAN UTROŠKA BUDŽETSKIH SREDSTAVA I POSEBNE NAKNADE ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE ZA 2023. GODINE

Kantonalni štab civilne zaštite (KŠCZ) Zeničko-dobojskog kantona na svojoj 32. sjednici, kojom...

Možda će Vas zanimati

Dnevni horoskop za 01.04.2023.

Ovan Životne okolnosti i situacije više će vas dovoditi u vezu s ljudima koji će...

KŠCZ USVOJIO PLAN UTROŠKA BUDŽETSKIH SREDSTAVA I POSEBNE NAKNADE ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE ZA 2023. GODINE

Kantonalni štab civilne zaštite (KŠCZ) Zeničko-dobojskog kantona na svojoj 32. sjednici, kojom...