Sastanak sa predstavnicima MZ Medakovo

Općinski načelnik sa saradnicima organizovao je radni sastanak sa predstavnicima organa MZ Medakovo. Na sastanku se razgovaralo se o rješavanju problema odvodnje vode u naselju Salkanovići, radu organa mjeesne zajednice, realizaciji kapitalnih projekata u 2022. godini, te planovima za 2023. godinu. Predstavnici MZ Medakovo i Općine Tešanj razmjenili su mišljenje i o početku gradnje autoputa kroz MZ Medakovo, reakcije građana i uticaju na život i rad stanovnika  tokom same gradnje i procjene uticaja nakon završetka gradnje autoputa. Ova mjesna zajednica je specifična jer oba LOT-a autoputa se spajaju u ovoj mjesnoj zajednici tako da će radovi trajati duži period i značajno će promjeniti ukupnu sliku mjesne zajednice.

Općinski načelnik je napomenuo da je ovo do sada najveći projekat koji se radi na području općine Tešanj i da smo svjesni izazova koji nas očekuju, te naglasio da će Općina uraditi maksimalno koliko bude mogla da gradnja autoputa minimalno utiče na svakodnevni život i rad građana, te da stanje po okončanju radova bude na istom ili boljem nivou u odnosu na stanje na početku radova.

Općinski načelnik je informisao predstavnike MZ Medakovo o stepenu realizacije projekta gradnje nove zgrade OŠ Medakovo, visini ulaganja do sada te planovima za nastavak ulaganja. Predstavnici MZ Medakovo su izrazili spremnost da sredstva koja su namjenjena ovoj mjesnoj zajednici usmjere u završetak radova na zgradi OŠ Medakovo, ako za to bude potrebe.

Općinski načelnik se zahvalio predstavnicima mjesne zajednice na dosadašnjoj saradnji koja je na vrlo dobrom nivou, izdvojenom vremenu za sastanak i nesebičnom zalaganju koje za cilj ima razvoj sredine koje oni predstavljaju.

opcina-tesanj.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Najnoviji članci

Dnevni horoskop za 02.04.2023.

Ovan Ni u jednom trenutku neće vam biti dosadno. Podjednako ćete uživati u samoći, kao...

Dnevni horoskop za 01.04.2023.

Ovan Životne okolnosti i situacije više će vas dovoditi u vezu s ljudima koji će...

KŠCZ USVOJIO PLAN UTROŠKA BUDŽETSKIH SREDSTAVA I POSEBNE NAKNADE ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE ZA 2023. GODINE

Kantonalni štab civilne zaštite (KŠCZ) Zeničko-dobojskog kantona na svojoj 32. sjednici, kojom...

Možda će Vas zanimati

Dnevni horoskop za 02.04.2023.

Ovan Ni u jednom trenutku neće vam biti dosadno. Podjednako ćete uživati u samoći, kao...

Dnevni horoskop za 01.04.2023.

Ovan Životne okolnosti i situacije više će vas dovoditi u vezu s ljudima koji će...