Sastanak sa predstavnicima MZ Kraševo

Općinski načelnik sa saradnicima u ponedjeljak 09.01.2023.godine, održao je radni sastanak sa predstavnicima MZ Kraševo. Na sastanku se razgovaralo o početku gradnje Autoputa kroz MZ Kraševo, otklanjanju posljedica obilnih padavina tokom septembra koja je zahvatila MZ i vodosnabdijevanju Kraševo, te drugim pitanjima.

Najviše vremena se razgovaralo o početku gradnje Autoputa na koridoru VC pri čemu su izneseni prijedlozi građana i privrednika za dodatne sadržaje u pojasu koridora. Dogovoreno je da prijedloge dostave zvanično putem protokola Općine, a da će isti biti obrađeni i dostavljeni JP Autoceste FBiH na dalje razmatranje.

Općinski načelnik je napomenuo da je ovo do sada najveći projekat koji se radi na području općine Tešanj i da smo svjesni izazova koji nas očekuju. Uradit ćemo maksimalno koliko budemo mogli da gradnja autoputa minimalno utiče na svakodnevni život i rad građana, te da stanje po okončanju radova bude na istom ili boljem nivou u odnosu na stanje na početku radova, rekao je Općinski načelnik. Do sada su razjašnjeni i uvršteni vrlo važni sadržaji (kružni tok u Kraševu, obaloutvrda Usore, pragovi za bunare itd).

Kada su u pitanju druge dvije tačke, data su dodatna pojašnjenja organima MZ te konkretni procesi koji će otkloniti nedoumice oko upravljanja vodovodom i riješiti nedovršene aktivnosti oko sanacije šteta nastalim tokom poplave.

Općinski načelnik se zahvalio predstavnicima MZ na dolasku, izdvojenom vremenu i nesebičnom zalaganju koje za cilj ima razvoj sredine koje oni predstavljaju.

opcina-tesanj.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Najnoviji članci

Dnevni horoskop za 02.04.2023.

Ovan Ni u jednom trenutku neće vam biti dosadno. Podjednako ćete uživati u samoći, kao...

Dnevni horoskop za 01.04.2023.

Ovan Životne okolnosti i situacije više će vas dovoditi u vezu s ljudima koji će...

KŠCZ USVOJIO PLAN UTROŠKA BUDŽETSKIH SREDSTAVA I POSEBNE NAKNADE ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE ZA 2023. GODINE

Kantonalni štab civilne zaštite (KŠCZ) Zeničko-dobojskog kantona na svojoj 32. sjednici, kojom...

Možda će Vas zanimati

Dnevni horoskop za 02.04.2023.

Ovan Ni u jednom trenutku neće vam biti dosadno. Podjednako ćete uživati u samoći, kao...

Dnevni horoskop za 01.04.2023.

Ovan Životne okolnosti i situacije više će vas dovoditi u vezu s ljudima koji će...