Općina Tešanj prva u Projektu PIPLS

Općinski načelnik Suad Huskić u Sarajevu je prisustvovao ceremoniji dodjele bespovratnih sredstava najuspješnijim jedinicama lokalne samouprave u okviru Projekta unapređenja efikasnosti lokalnih usluga (PIPLS) u Bosni i Hercegovini. Općina Tešanj je osvojila prvo mjesto od 22 općine/grada u BiH i nagradu u iznosu od blizu 100.000 KM, koja će uz sredstva Općine Tešanj biti uložena u nabavku novog vatrogasnog vozila.

Nagrađene lokalne samouprave su: Tešanj, Banja Luka, Novo Sarajevo, Teslić, Orašje, Gradiška, Han Pijesak, Trebinje, Tuzla i Lukavac, a odabiru jedinica lokalne samouprave i projekata prethodio je niz aktivnosti u cilju unapređenja pristupa ključnim javnim uslugama kroz bolje upravljanje imovinom i povećanje ulaganja u lokalnu infrastrukturu. Nagrađene lokalne samouprave ostvarile su mogućnost dobijanja bespovratnih sredstava za realizaciju jednog od prioritetnih projekata za unapređenje javnih usluga građanima.

PIPLS projekat primarno finansira Švedska, a sufinansira i implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa partnerskim jedinicama lokalne samouprave (JLS).

Priznanja nagrađenim jedinicama lokalne samouprave dodijelili su Mario Vignjević, predstavnik ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini i Stephen Kinloch, zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH, koji su istakli da su odabrane lokalne samouprave postigle zapažene rezultate u unapređenju ključnih oblasti upravljanja na lokalnom nivou i koje pokazuju da im je primarni cilj unapređenje javnih usluga u svakodnevnom životu građana.

Izvor: opcina-tesanj.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Najnoviji članci

Dnevni horoskop za 02.04.2023.

Ovan Ni u jednom trenutku neće vam biti dosadno. Podjednako ćete uživati u samoći, kao...

Dnevni horoskop za 01.04.2023.

Ovan Životne okolnosti i situacije više će vas dovoditi u vezu s ljudima koji će...

KŠCZ USVOJIO PLAN UTROŠKA BUDŽETSKIH SREDSTAVA I POSEBNE NAKNADE ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE ZA 2023. GODINE

Kantonalni štab civilne zaštite (KŠCZ) Zeničko-dobojskog kantona na svojoj 32. sjednici, kojom...

Možda će Vas zanimati

Dnevni horoskop za 02.04.2023.

Ovan Ni u jednom trenutku neće vam biti dosadno. Podjednako ćete uživati u samoći, kao...

Dnevni horoskop za 01.04.2023.

Ovan Životne okolnosti i situacije više će vas dovoditi u vezu s ljudima koji će...