Nijemci najavili nastavak investiranja u Tešanj

Predstavnici menadžmenta koncerna “Mann Hummel” iz Njemačke jučer su boravili u radnoj posjeti Općini Tešanj. Izraženo je zadovolsjtvo dosadašnjom saradnjom, posebno u segmentu invrsticija i saradnje s lokalnom zajednicom, kvalitetne i odgovorne radne snage, kao i činjenicom da će ovaj kraj uskoro biti povezan s ostatkom svijeta i auto-putem što je posebno važno imajući u vidu činjenicu da se 90 posto proizvodnje fabrika u Tešnju plasira na strano tržište, prenosi Afirmativa.

Broj uposlenih je od 2005. godine sa 400 povećan na 750, a nakon savremenog  logističkog centra u Tešnju vrijednog više od osam miliona maraka, najavljene su i nove investicije. Reforme koje poslovna zajednica i javna vlast u Tešnju provode doprinose daljem unaprjedjenju poslovnog  ambijentu.

“I mi smo, kao javni sektor težili provodjenju tih reformi u dokazivanju da smo dobra lokacija za investiranje. Naravno prednost nam daje lokacija, odnosno blizina granice EU, stručnost i kvalitet radne snage, poslovni kontakti koji ovdje postoje, niz dobravljača i tako dalje”, kazao je tešanjski načelnik Suad Huskić.

“Prije svega želimo da iskažemo zahvalnost našim partnerima ovdje. Mi imamo veoma veliko povjerenje u naše uposlenike i saradnike ovdje, kao i u općinsku administraciju. Mi u budućnost želimo nastaviti  da investiramo čemu u prilog govori značaj naše dosadašnje obostrano korisne saradnje”, poručio je prilikom posjete Tešnju Klaus-Peter Fouquet, član NO “Mann Hummel Group” iz Njemačke.

Delegaciju njemačke grupacije činili su i Thomas Fisher predsjednik NO MH grupe,  Stefan Tolle Predsjednik BU AA (biznis jedinica Automotive Aftermarket) i Dr. Marco Heck SVP Klaster Filter elementi regija Evropa. Domaćin susreta bio je generalni direktor “Mann Hummel BA” u Tešnju Mahmut Galijašević.

www.akta.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Najnoviji članci

Dnevni horoskop za 02.04.2023.

Ovan Ni u jednom trenutku neće vam biti dosadno. Podjednako ćete uživati u samoći, kao...

Dnevni horoskop za 01.04.2023.

Ovan Životne okolnosti i situacije više će vas dovoditi u vezu s ljudima koji će...

KŠCZ USVOJIO PLAN UTROŠKA BUDŽETSKIH SREDSTAVA I POSEBNE NAKNADE ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE ZA 2023. GODINE

Kantonalni štab civilne zaštite (KŠCZ) Zeničko-dobojskog kantona na svojoj 32. sjednici, kojom...

Možda će Vas zanimati

Dnevni horoskop za 02.04.2023.

Ovan Ni u jednom trenutku neće vam biti dosadno. Podjednako ćete uživati u samoći, kao...

Dnevni horoskop za 01.04.2023.

Ovan Životne okolnosti i situacije više će vas dovoditi u vezu s ljudima koji će...