MINISTAR ŠIBONJIĆ PRIMIO DELEGACIJU INSTITUTA YUNUS EMRE

Delegacija Instituta Yunus Emre Sarajevo, koju je predvodio direktor Mehmet Akif Yaman, posjetila je Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona.

Resornog ministra Samira Šibonjića i saradnike upoznali su s aktivnostima koje Institut provodi na prostorima ZDK-a i Bosne i Hercegovine, kao što je bratimljenje škola i aktivnosti učenja turskog jezika u školama, a predstavili sui  planove i programe koje tek imaju u planu realizovati.

Ministar Šibonjić zahvalio je na posjeti te izrazio saučešće Republici Turskoj u ime građana ZDK-a za sve stradale u zemljotresu koji je pogodio Tursku i Siriju, sa željama za što brži oporavak povrijeđenih i što skorije rješavanje posljedica ovog katastrofalnog zemljotresa.

Naglasio je kako Turska i Bosna i Hercegovina imaju dugu prijateljsku saradnju koja će se i u budućnosti nastaviti, posebno sa akcentom na razvoj privredne saradnje. Istakao je da ovo ministarstvo stoji na raspolaganju i pruža podršku kako turskim tako i svim drugim investitorima.

Direktor Instituta Yunus Emre najavio je da će se od 26. aprila u ZDK-u održati manifestacija “Dani djeteta”, na kojoj će se okupiti djeca iz ZDK-a i BiH.

Press služba ZDK

zdk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Najnoviji članci

Staza zdravlja Mrkotić

Počeli su radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju puta prema Stazi zdravlja u Mrkotiću. Sredstva...

Strogo zabranjeno nepropisno paljenje vatre na otvorenom prostoru

S obzirom da su ovih dana visoke temperature zraka, dovele do toga, da građani...

Možda će Vas zanimati

Staza zdravlja Mrkotić

Počeli su radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju puta prema Stazi zdravlja u Mrkotiću. Sredstva...