KAKVI ĆETE BITI KADA OSTARITE? Bikovi su velike škrtice, Vage će unuke razmaziti, Lavovi skloni lažima

Ovan
Kako su tokom cijelog života stalno u akciji, to se nastavlja čak i kad ih sustignu godine. Po prirodi su individualci i uvijek će svojim bližnjima pripremati različita iznenađenja i uzbuđenja. S njima je život dinamičan i nikad dosadan. U starosti će biti takođe vrlo aktivni, jedino ako ih bolest ne spriječi. Teško da mogu voditi miran život i ako im nedostaje aktivnosti ili uzbuđenja, mogu postati pravi gnjavatori. Ako mogu, do posljednjeg trenutka života baviće se sportom. Kada je u pitanju porodica, svima će se uplitati u životne odluke, očekivati da ih slušaju i da su bitan faktor, a nikad se neće dogoditi da o nečemu nemaju mišljenje.

Bik
Tokom cijelog života pripadnici ovog znaka žele i traže najbolje za sebe, od ljubavi do materijalnog bogatstva. Budući da Bikovi više od svega vole hedonističke užitke u životu, starost će im biti lijepa ako su se kroz život dovoljno materijalno osigurali. Ne vole da dijele svoje bogatstvo sa drugima, ne po svaku cijenu. Ukoliko ostare u oskudici, mogu postati puni gorčine i nezadovoljstva. Velike su škrtice. S partnerom će odnos biti sličan kao i kroz cijeli život, a važno je naglasiti da Bikovi imaju snažan libido i u starosti. Biće omiljeni među unucima jer će se s njima osjećati prirodno i prijatno. Međutim, njihova tvrdoglavost može dovesti do porodičnih sukoba.

Blizanci
Kroz život traže priliku da se istaknu i potvrde u svojoj okolini, a njihovim partnerima u svakoj životnoj fazi, od početka veze, treba biti jasno koliko im je važan društveni život. Putovanja i kretanja među ljudima čine ih bogatijim i sretnim. Ako uz sebe imaju životnog saputnika koji je sličnog senzibiliteta kao i oni, nikada im neće biti dosadno, nego će starost ispuniti raznim aktivnostima i putovanjima. Ukoliko se dogodi da ostanu sami, neće im biti potrebno mnogo vremena da obnove stara poznanstva ili steknu nova, pa čak i da upoznaju nove partnere u poznijim godinama. Mladi ili stari, bake i djedovi Blizanci mogu pratiti brzi dečji tempo. Neprestano će pokušavati da svoje unuke naučiti novim stvarima.

Rak
Mladi Rak je izrazito osjećajna i introvertna osoba s kojom treba biti nježan i pažljiv i kroz život mora da nauči kako da izađi iz svijeta snova i da prihvatiti život sa svim radostima i tugama, kao i svi ostali. Kada konačno donesu neku odluku, čvrsto idu do zacrtanog cilja, pa kada osnuju stabilan dom i porodicu, provesće prijatnu starost ispunjenu mnogobrojnim porodičnim okupljanjima sa najbližima. Ako ostanu sami, postaće tužni i melanholični, a ponekad čak i depresivni. Ovi ljudi sve pamte pa nerijetko i žive u prošlosti. Kad ostare biće vječno spremni da kritikuju druge, naročito vlastitu djecu.

Lav
Od rođenja pa kroz život, pripadnici ovog horoskopskog znaka teže za tim da budu u centru pažnje, a najveća uvreda za njih je kad ih ignorišu. Treba ih stalno usmjeravati tako da znaju da u životu ne postoji samo potreba i želja pojedinca. I u starosti su vrlo tašti. Važno im je da se za njih čulo i da se za njih zna. Ako su nešto postigli, u stanju su satima pričati o svojim dostignućima. Ako su rezultati izostali, pretvaraju se u osobe koje su sklone laganju kako bi se prikazali u najboljem svjetlu. U porodičnim odnosima ne boje se ničeg. Zaboravili su neprijateljstva i negativne misli pa postaju darežljivi.

Djevica
Djevice uvijek žele da znaju unapred šta će se događati. Tako i u slučaju odluke o zajedničkom životu s partnerom, najprije sagledaju kakva je njihova zajednička budućnost, a isto čine i pri planiranju poslova, porodice… U kasnijim godinama života Djevice postaju sve zahtjevnije u perfekciji organizacije života i poslovnih obaveza. Svaka sitnica u njihovom životu mora da ima tačno određeno mjesto. Ako je Djevica u životu propustila nešto njoj važno, pod stare dane će dosta prigovarati i gunđati. U suprotnom, osobe rođene u ovom znaku će proživljavati drugu mladost. Iako vole da kritikuju vole svoju porodicu bezuslovno i uvijek će biti tu da im pomognu. Mnogo lekcija koje Djevice neumorno pokušavaju da nauče svoje najbliže dolaze iskreno od srca.

Vaga
Pripadnici ovog znaka su veseli i nasmijani, druželjubivi i vode računa o svom imidžu. Najčešće su u centru pažnje u svom okruženju. No, pri donošenju bilo kakvih odluka su vrlo neodlučni. Brak im je nešto najvažnije u životu, jer oni na život gledaju kao na nešto što treba proživjeti u paru. Ljubav i iskrenost su njihovi ideali. U starosti će biti ispunjeni i sretni ako su zajedno sa svojim partnerom. Ako su ostali sami, osjećaće se usamljeno. Prema porodici su nekonvencionalni u svim ulogama – prema djeci će se u starosti odnositi kao prema prijateljima, a unuke će maksimalno razmaziti.

Škorpija
Pripadnici ovog znaka poznati su po tome što su u životu često na ivici, bacaju se na izazove, ruše tabue, rade ono što žele. S vremenom, ako su dobro usmjereni, pronalaze svoj smisao u poslu i porodici, a veliku važnost pridaju osjecanju s partnerom. Ako na toj strani nisu ispunjeni, često mogu tražiti utjehu van veze. I u starosti su aktivni, naročito ukoliko su zadovoljni postignutim u aktivnom razdoblju života. Uvijek su imali sklonosti ka sportskim aktivnostima pa će i u ovom životnom dobu biti aktivni u toj sferi. Ako su sami posvetiće se proučavanju svega skrivenog, okultnog, a posebno će se zanimati za temu smrti. Kao bake i deke biće vrlo emotivni, puni ljubavi ali će i puno tražiti te su lako uvrjedljivi i mogu prekinuti odnose ako smatraju da ih porodica iskorištava.

Strijelac
Oni su veseljaci od malih nogu, a to ostaju i do poznih godina. S njima nema velikih briga, sve teče ujednačeno i postupno i uživaju u vedrijoj strani života. Kad osnivaju porodicu, to čine spontano. Umjereni su i uravnoteženi pa ih svi rado prihvataju. Smisao za humor kod njih igra važnu ulogu u životu i to im pomaže da savladaju sve teškoće. S partnerom će imati dobar odnos ako je među njima puno poštovanja, ali ako je bilo razdora i udaljavanja, ne treba čuditi ako se odluče da vode zajednički život samo na papiru, a ispunjenje će pronalaziti u poslu, hobijima, prijateljima. U starosti će rado prenositi svoje mudrosti i životna iskustva. I tada ih neće napustiti smisao za humor i sklonost pozitivnom gledanju na život.

Jarac
Osobe rođene u ovom znaku se u mladosti ponašaju preozbiljno za svoje godine, pomalo su kruti i hladni. Iza svega se zapravo krije osjećajnost, ranjivost, ambicioznost. Zato se sve pažljivo priprema, organizuje i zrelo i kontrolisano ponaša. Tek u starosti ove osobe počinju da se opuštaju i postaju veseliji s izrazitim pozitivnim stavom prema svemu. Prema porodici su odgovorni i brižni.

Vodolija
U mladosti se ističu u svojoj okolini po nekom specifičnom talentu. Ističu se i po svakojakim ludorijama i zato ih treba kontrolisati i pravilno usmjeravati. Ponekad u brak stupaju naglo i na sasvim nekonvencionalan način ili pak žive kao pustinjaci održavajući neke isprekidane veze. U starosti se prepuštaju svojim željama i sklonostima kojima se nisu mogli posvetiti u aktivnom dijelu života. Kao nane/bake i deke oni su luckasti, originalni i oni s najluđim poklonima.

Ribe
U mladosti su to djeca sklona sanjarenju koju povremeno treba „spustiti na zemlju“. Često su uspješni i priznati u umjetničkim vodama. I u braku su skloni idealizaciji partnera a u skladnom braku zaista uživaju. U starosti se konačno prepuštaju svojim sklonostima i kreativnosti ili jednostavno ljenčare. Ponekad to ljenčarenje predugo traje i treba ga usmjeriti u nekom korisnijem smjeru. Ponekad iz dosade i sami smišljaju kojekakve intrige. Kao nane/bake i deke žele da imaju što bliži odnos sa unucima.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Najnoviji članci

Veliki godišnji horoskop za Bika: Uspjeh stiže pod jednim uslovom, a srce nalazi onog pravog

Pročitajte godišnji horoskop za Bika i saznajte šta vam 2024. godina donosi kada su u pitanju ljubav, zdravlje...

Dnevni horoskop za 02.12.2023.

Ovan Vaše psihičke sposobnosti, mašta i intuicija će biti na veoma visokom nivou. Energija kojom...

Provjerite da li je tačno: Numerologija otkriva koliko ćete djece imati

Prije svega, morate saznati svoj sudbinski broj. Da biste to učinili, saberite sve brojeve...

PREMIJER PIVIĆ NA SVEČANOJ AKADEMIJI U TEŠNJU: TREĆI KORPUS JE BIO NESALOMLJIV BEDEM CILJEVIMA AGRESORA ...

Centralni program obilježavanja 31. godišnjice formiranja Trećeg korpusa Armije Republike Bosne i...

Možda će Vas zanimati

Veliki godišnji horoskop za Bika: Uspjeh stiže pod jednim uslovom, a srce nalazi onog pravog

Pročitajte godišnji horoskop za Bika i saznajte šta vam 2024. godina donosi kada su u pitanju ljubav, zdravlje...

Dnevni horoskop za 02.12.2023.

Ovan Vaše psihičke sposobnosti, mašta i intuicija će biti na veoma visokom nivou. Energija kojom...

Provjerite da li je tačno: Numerologija otkriva koliko ćete djece imati

Prije svega, morate saznati svoj sudbinski broj. Da biste to učinili, saberite sve brojeve...