Elektronsko izdavanje dozvola – Općina Tešanj

Općinski načelnik sa saradnicima održao je sastanak sa predstavnicima USAID-a na projektu E-uprava, Emirom Ramadanovićem i Aleksandrom Tatić, kako bi razgovarali o širem aspektu elektronske uprave u BiH i konkretnim planovima za 2023. godinu.

Općina Tešanj provodi pripremne aktivnosti za implementaciju sistema elektronskog izdavanja dozvola kojom bi se procedure izdavanja odobrenja za izgradnju objekata pojednostavile u tehničkom smislu što podrazumijeva kvalitetniju i bržu komunikaciju sa svim učesnicima (podnosioci zahtjeva, ministarstva, agencije, javna preduzeća i dr.) uključujući i unapređenje interne komunikacije. Implementacija sistema trebala bi da doprinese samom unapređenju procedura čime bi se izbjeglo i nepotrebno dupliranje dokumentacije te ubrzao sam postupak izdavanja dozvola.

Općina Tešanj je jedna od pet općina u BiH koja je uključena u USAID-ov projekat E-uprave u Bosni i Hercegovini. Projekat je pokrenut u aprilu 2020.godine te se sastoji od nekoliko aktivnosti, a jedna od njih je automatiziranje procesa javne uprave kreiranjem elektronskog sistema za izdavanje građevinskih e-dozvola u odabranim općinama.

opcina-tesanj.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Najnoviji članci

Staza zdravlja Mrkotić

Počeli su radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju puta prema Stazi zdravlja u Mrkotiću. Sredstva...

Strogo zabranjeno nepropisno paljenje vatre na otvorenom prostoru

S obzirom da su ovih dana visoke temperature zraka, dovele do toga, da građani...

Možda će Vas zanimati

Staza zdravlja Mrkotić

Počeli su radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju puta prema Stazi zdravlja u Mrkotiću. Sredstva...