ASTRO VODIČ OD 2. DO 8. JANUARA Blizancima fokus na finansijama, Škorpije moraju da se opuste

Astrolog Olga Savić tumači kretanje planeta za period od 2. do 8. januara 2023. godine.

Contents

OVAN

Hrana

Ovo jeste nedjelja za uživanje i zadovoljstvo, ali bi bilo dobro da ne pretjerate (a bićete tome skloni). Za vas bi bila najbolja varijanta “na kašiku”.

Ljubav

Kad Venera pređe u znak Vodolije 3. januara – slobodni Ovnovi, iako nisu u najblistavijoj energiji ovih dana – pokrenuće se. Nekog će pokrenuti prijatelji, nekog kraći put, neko će se aktivirati preko društvenih mreža… a neko će poželjeti da bolje upozna osobu sa kojom ima prilično finu i inspirativnu komunikaciju. Ovo su dani koji su slatki za flertovanje, za provod i druženje, za dosta komunikacije, pa možda čak i za početak nečega što liči na avanturicu (vidjećemo u kom pravcu to ide). A neko će se iznenaditi kada mu praznike čestita “onaj neko” ili “ona neka”. Zauzeti – malo nervoze, ali sve je to za ljude. Ne džapajte se.

Posao

Ako budete radili ovih dana – vjerovatno ćete vrlo brzo shvatiti da samo gubite vrijeme, bar kada su potencijalne nove saradnje, projekti ili dogovori u pitanju. Sve će kasniti ili se otežati. Eventualno bi ova nedelja bila dobra da se bacite na zaostalu papirologiju ili da odradite one obaveze koje niste stigli da završite do kraja prošle godine. Kod nekih od vas bi možda moglo da dođe do poslovne ponude u drugom delu sedmice, unapređenja ili isplate koju niste očekivali.

Zdravlje

Respiratorne tegobe. Stariji – kičma, zglobovi, reuma.

BIK

Hrana

Nedjelja koju započinjete sa Mjesecom u svom znaku – pa će uživanja i u jelu i u piću biti posebno naglašena ovih dana.

Ljubav

Tranzit Venere kroz znak Vodolije je suviše “nestabilan teren” za vašu stabilnu prirodu. Ali, sa druge strane gledano – evo vam prilike da ukoliko ste slobodni malo spustite gard, ne kontrolišete sve oko sebe, malo se prepustite dešavanjima. Sjevnuće po koja varnica, biće prilike za interesantne susrete, možda za flert, možda za avanturu ili makar za više provoda i zabave. Ukoliko ste zauzeti, komunikacija sa partnerom će biti solidna ovih dana. Pazite samo da se oko punog Mjeseca „ne kačite“ zbog sitnica jer ćete oboje biti nešto nervozniji nego inače.

Posao

Htjeli ili ne htjeli – vi ćete izgleda krenuti udarnički od samog početka januara. E sad, kakvi će rezultati biti tog truda – to je već upitno. Jer, izgleda da u ovoj nedjelji ništa neće ići po planovima i da ćete često imati problematiku i u dogovorima sa saradnicima, ali i sve sorte papiroloških i administrativnih zavrzlama. Finansijski vas je protekli period u priličnoj mjeri iscijedio, a makar tokom ove sedmice – teško je da će se videti neko poboljšanje. Jedino na šta možete sa sigurnošću da računate su troškovi.

Zdravlje

Respiratorne tegobe. Stariji – problemi sa krvnim pritiskom i cirkulacijom.

BLIZANCI

Hrana

Pun Mjesec u vašem polju ishrane ne obećava da ćete biti umjereni u ovim danima praznika i odmora… a svakako vam može donijeti tegobe sa probavom.

Ljubav

Dok je Mars u vašem znaku retrogradan a i vaš vladar Merkur ide unatraške – normalno je da pitanja i osobe iz prošlosti sada jednim velikim dijelom boje vašu svakodnevicu. Kod nekog će to ići kroz introspekciju i samo kroz razmišljanja, kod nekog kroz konkretne poteze i akcije, a nekog će bivši partneri i stari poznanici sami kontaktirati. Da li će se u komunikaciji otići dalje od onog “srećni praznici”- potpuno je individualno. Slobodni Blizanci dobijaju i Veneru na svojoj strani od utorka – pa su pored te prošlosti moguća i nova dešavanja i flertovi. Zauzeti – korak naprijed, korak unazad. Ipak, trajete.

Posao

Fokus je u ovoj sedmici na finansijama, na prilivima ali i na “zatvaranju” nekih finansijskih obaveza koje ste možda propustili ili zaboravili da platite. Troškovi vezani za kuću i ukućane, za praznike – u velikoj će mjeri takođe isprazniti vaš novčanik. A što se samog posla tiče… pa onako – niti ste vi u nekoj posebnoj energiji niti je atmosfera na radnom mjestu podsticajna i aktivna. Sve ide prilično mrljavo i sporo, osim što se kod onih koji sarađuju sa inostranstvom mogu pokrenuti neke situacije u većoj mjeri.

Zdravlje

Sem problema sa stomakom, ova nedjelja može aktivirati i hronične, najprije reumatske tegobe.

RAK

Hrana

Egzaltirani Mjesec u znaku Bika početkom ove nedjelje donosi Rakovima potrebu da pokažu svoje kulinarsko umijeće u punom sjaju. Ništa vam neće biti teško za one koje volite.

Ljubav

Obzirom na to da je u drugom djelu sedmice pun Mjesec u vašem znaku, pa u opozitnom aspektu sa Suncem i retrogradnim Merkurom iz partnerskog polja – partneru i vama svakako sledi savjet da ne dižete pritisak jedno drugom. Pogotovo ako se po stoti put kačite oko jednih te istih stvari, tema, pitanja. Pokušajte da u ovim prazničnim danima manje komplikujete jedno drugom život. Slobodni Rakovi – sve vezano za ljubav i partnerstva i dalje je pod energijom retrogradnih planeta, što ili donosi podsjećanja (a možda i konkretne akcije vezane za prošlost) ili vam “daje” osobe i priče koje su slične već proživljenom.

Posao

Oni preko puta vas i vi se u ovom periodu baš i ne razumijete niti dogovarate lagano. Ljudi sa kojima sarađujete mogu biti dosta zahtjevni ili se postavljati previše autoritativno, što će vam izazivati nervozu i iritirati vas pa u nekim momentima možete biti neprijatni i umjeti da odbrusite. Umjesto toga – bolje je da ovaj period iskoristite da regulišete sve potencijalne propuste ili obaveze koje niste uspeli da privedete kraju. Pogotovo ovo može biti vezano a papirologiju i bitnu poslovnu dokumentaciju.

Zdravlje

Glavobolje, problemi sa očnim pritiskom.

LAV

Hrana

Da li ćete vi uživati i opustiti se u potpunosti kada je hrana u pitanju – to je upitno. Ali ćete zato sa zadovoljstvom onima koje volite pripremati slatke i slane užitke.

Ljubav

Partner i vi niste u nešto naročito podsticajnoj ljubavnoj fazi – pa su možda ovi dani dobra prilika da pokušate da izađete iz rutine, da provedete više vremena zajedno – ali u nekoj boljoj energiji, sa više dešavanja. Prosto – opustite se, budite sa društvom, malo obogatite i oživite vašu vezu. A mogli biste i da odete na kraći put – to bi još bila i najbolja varijanta i donijela vam najviše zadovoljstva. Slobodni Lavovi – neko može krenuti da flertuje sa vama, zainteresovati vas. Očekuje vas interesantna komunikacija, a da li će ovo da se razvije u pravcu ljubavne priče – neka pokaže vrijeme.

Posao

Vi ste se poprilično naradili tokom protekle sedmice i sa pravom bi se očekivalo da možete da danete dušom bar neko vrijeme. No, izgleda da će vas vrlo brzo uposliti – ili vi jednostavno nećete moći da sjedite mirno i da pustite da sve ono što niste obavili i završili čeka na vas. Tako da Lavovima sledi završavanje papiroloških i administrativnih pitanja, rješavanje zaostataka, ali i mnoštvo dosadnih i neinspirativnih obaveza. Samo oni koji rade sa strancima mogu imati zanimljivu i plodonosnu nedjelju.

Zdravlje

Imunitet je u padu, osetljivost pojačana. Starijima poteškoće sa kičmom, kostima, zubima.

DJEVICA

Hrana

I vama je potrebno opuštanje, praznična atmosfera i više momenata sa onima koji su vam dragi. Naravno – i uživanje u dobroj klopi.

Ljubav

Dok vaš vladar ide retrogradnim hodom kroz polje ljubavi  uživanja – moguće je da slike prošlosti promiču u vašim mislima….a moguće je i da se, slučajno ili namjerno “vratite korak unazad” i da dođe do kontakta sa nekim od bivših partnera. Ako ništa drugo, a ono da se makar čestitaju praznici….Ima i novih osoba i novih mogućnosti oko vas – nemojte žuriti, uživajte u laganom razvoju događaja. Zauzete Djevice – s vremena na vrijeme prostruji po koja blic varnica tenzije između partnera i vas, ali suštinski – ovo uopšte nije loš period i uglavnom će vam srce biti na mjestu a vi stabilni i mirni.

Posao

U radnu nedjelju ćete ući sa solidnim elanom i voljom da ostvarite ono što ste planirali. No, prije nego što krenemo na nove obaveze – valja završiti sa onim što je propušteno, valja ispraviti greškice a trebalo bi provjeriti i sve ono što ste radili u posljednjim danima 2022-e – jer zaista postoji šansa da ste u brzini i pod velikim mentalnim opterećenjem – nešto zabrljekali. Poslovna nedjelja će biti korektna što se tiče odnosa sa saradnicima i kolegama i uglavnom će postojati pozitivna atmosfera.

Zdravlje

Problemi sa cirkulacijom ili reumatske tegobe starijima. Mlađi – prehlade.

VAGA

Hrana

Bez obzira na to što smo u prazničnim danima – nećete biti pri posebnom apetitu, bar ne u prvoj polovini ove nedjelje. Kasnije – to je već druga priča i više uživanja.

Ljubav

Problemi u komunikaciji i neki vid stegnutosti u partnerskim odnosima postojaće i dalje, ali od utorka kada Venera, vaša vladarka – pređe u znak Vodolije, vi lično ćete se osjećati bolje. Stoji vam neko rasterećenje i opuštanje – možda kroz odnos sa voljenom osobom, strast, a možda i kroz druženja, kraći put. Jednostavnije će funkcionisati oni koji su u vezi, a komplikovanije oni koji su u braku ili žive zajedno. Za ove što su “pod istim krovom” – u danima oko punog Mjeseca može biti tenzije. Slobodne Vage – ulazite u period koji vam apsolutno odgovara. Više flerta, zabave, više zanimljivih lica oko vas.

Posao

Moraćete da trošite vreme na obaveze koje niste završili, na papirološka pitanja koja niste u potpunosti regulisali. Ovaj deo posla će vam donositi smorenost i dosadu i nećete ga obavljati sa voljom. Ipak, pokušajte da ne odugovlačite, da se ne biste krajem radne sedmice suočili sa potencijalnim kritikama. Zato će vam komunikacija i kontakti sa saradnicima predstavljati zadovoljstvo – pogotovo što se već u ovoj nedelji pred vama mogu otvoriti mogućnosti za dogovore ili nove poslovne ponude.

Zdravlje

Moguće su upale i infekcije, a postojaće i osjetljivost respiratornog sistema.

ŠKORPIJA

Hrana

Potrebno vam je da se opustite, ne razmišljate ni o čemu – da budete u društvu onih koje volite – pa će se i apetiti probuditi i vratiti u normalu.

Ljubav

Savršeno – nesavršena nedjelja je pred vama. Odnos sa voljenom osobom vam donosi talase dobrog raspoloženja, pokreće vas – ali u nekim drugim trenucima – postajete nesigurni, nervozni, pa čak i sumnjičavi. Uzrok za sve ovo možda ne leži u partneru niti u odnosu sa njim – vrlo je moguće da ste vi lično u periodu kada ste posebno ranjivi pa čak I sitnice doživljavate kao razlog za opterećivanje razmišljanjem. Slobodne Škorpije – kod vas sve ide unazad. Vladar vam je retro, Merkur u polju misli i dešavanja retro, a u polju prošlosti su Saturn i Venera. Šta god radili i sa kim god bili – prošlost ide u korak sa vama.

Posao

Izgledaće kao da se neke situacije vrte u krug i dodatno zapetljavaju, koliko god se vi trudili da ih rešite i otpetljate. Ukoliko neka obaveza ili dogovor u ovom periodu ne idu kako treba – dajte sebi par dana da odmorite mozak od toga pa navalite u sedmici koja je posle ove. U ovim danima ćete biti aktivni, bez obzira na to što ste možda planirali drugačije – sledi vam dosta priče, kontakata, sastanaka, sitnih situacija kojima ćete morati da posvetite pažnju. Ukoliko ste privatnik – startujete u novoj godini odlično

Zdravlje

Potreba za odmorom. Više opreza u saobraćaju, a moguće su i povrede.

STRIJELAC

Hrana

Nedelja za uživanje i u dobrom društvu, ali i u dobrom zalogaju. Pogotovo vam je drugi deo nedelje ispunjen dobrom energijom i isto tako dobrim apetitima.

Ljubav

Možete fokus da stavite na ono što vas razdvaja (a to su uglavnom teme i pitanja koje ste bezuspješno više puta pokušavali da riješite) a možete da stavite fokus i na ono što vas spaja – a to je u ovom periodu potreba za uživanjem, opuštanjem, iskorak iz svakodnevice kroz neki vid zabave ili druženja, kraćeg putovanja. Možda ćete morati da malo “pogurate” voljenu osobu, ali oboma bi vam ovo itekako dobro došlo. Slobodni Strijelčevi – već od utorka – otvara se neuporedivno zanimljiviji period pred vama od dosadašnjeg. Vi ćete biti u pokretu, željni dobrog druženja i zabave a moguća su i nova poznanstva.

Posao

Okupirani ste finansijskim delom – krajem radne nedjelje pun Mjesec može dodatno pokrenuti talas troškova. Svakako vam se ne preporučuje da idete preko svojih granica i da se zadužujete. Po pitanju posla – neke obaveze ćete obavljati sa lakoćom i dobrim raspoloženjem, dok će biti i onih (pogotovo ako su dio svakodnevne rutine ili ako ne “mirišete” osobe sa kojima morate da sarađujete povodom njih) koje ćete otaljavati ili ostavljati “za sutra”. Ipak, sedmica će vam proći u solidnoj atmosferi.

Zdravlje

Uglavnom dobra zdravstvena situacija, osim što su moguće manje povrede ili stomačne tegobe.

JARAC

Hrana

Jarčevi će se u ovoj nedjelji opustiti – malo zbog prazničnih dana a malo zbog toga što ste okruženi ljudima koje volite. Taman dobar trenutak da se uživa u svemu, pa i u dobrom zalogaju.

Ljubav

Ovo je nedjelja u kojoj biste trebali da sa partnerom funkcionišete sa više takta, razumijevanja, sa više vremena koje posvećujete drugoj strani. Nemojte se vraćati na neke stare teme i pitanja koja su osjetljiva, a nemojte se ni zatvarati u sebe ili posvećivati svoje vrijeme obavezama umjesto partneru. Dani oko punog Mjeseca mogu potencijalno biti tenzični, pa gledajte da izbjegavate bilo kakav vid konfrontacije. Slobodni Jarčevi – pažnju suprotnog pola privlačite i sigurno je da ima onih koji bi voljeli da vas bolje upoznaju. Da li ćete se vi otvoriti ka nečemu novom ili ostati zatvoreni u sebe – zavisi od vas.

Posao

Sunce u vašem znaku će vam donijeti praktičnost, volju i jasne ciljeve, daće vam potrebu da napravite neki vid proboja. Retrogradni Merkur – to da ste svjesni da neke situacije, poslove ili dogovore morate da obavite do kraja da biste krenuli sa ostvarivanjem svojih ciljeva. Zato ova nedjelja jeste rezervisana najpre za dovršavanje započetog ili za ispravljanje potencijalnih propusta a dobra je i da razmislite o svojim potezima na dalje, da napravite planove koje ćete krenuti da sprovodite za par nedjelja.

Zdravlje

Reumatske i meteoropatske tegobe, prehlade.

VODOLIJA

Hrana

Opustite se i ne razmišljajte previše, jer misli i brige vam mogu kvariti apetit. A šteta je u ovim danima ne uživati u poslasticama i jelima koje volite.

Ljubav

Pritisak nagomilanih misli i briga jednim će dijelom popustiti od utorka, kada Venera ušeta u vaš znak. Ako ništa drugo – biće dovoljno i lijepih i inspirativnih situacija i toga da vam osmeh lakše dođe na lice, biće više druženja, kontakata sa prijateljima i onima čije vas prisustvo raduje. Partner možda djeluje zatvoreno, distancirano, okupirano svojim brigama – ali je odnos između vas dvoje stabilan. Nemojte stavljati fokus na brige, već na ono što je lijepo u vašim zajedničkim momentima. Slobodni – od utorka ste pod drugačijom energijom, onom koja privlači ljubav, zadovoljstvo, uživanje, flert.

Posao

Koristite dane praznika da se malo oporavite i resetujete – jer uskoro krećemo Jovo nanovo. Bez obzira na to što možda mislite da će ova prva nedelja posle nove godine biti lagana i opuštena po pitanju posla, ne djeluje da će biti tako. Pun Mesec je na samom kraju radne nedjelje baš u vašem polju poslovne svakodnevice i obaveza i slobodno računajte da će te do posljednjeg radnog dana raditi udarnički. Očekuju vas i mnogobrojni kontakti, dogovori i sastanci sa poslovnim saradnicima.

Zdravlje

Umor na prvom mjestu, a moguće su i sitnije zdravstvene tegobe vezane za imunitet, kosti.

RIBE

Hrana

Uglavnom opuštena atmosfera u ovim danima doprinijeće vašem dobrom apetitu i uživanju u okruženju onih koje volite.

Ljubav

Venera će vam od utorka ušetati iza leđa, u polje tajni i podsvijesti. Za one koji su slobodni ovo može da označi dvije varijante – Prva je da ćete intenzivno razmišljati o nekom ko vas privlači (može da bude vezano za prošlost, ali je moguće i da je nova osoba u pitanju), a druga da ulazite u period kada možete pokrenuti tajnu emotivnu priču. Pun Mesec u vašem polju ljubavi i zabave može da donese brza dešavanja i da situacije naglo krenu unaprijed. Za one koji su zauzeti – partner i vi ste sada u nekom krhkom primirju, potrudite se da ga ne pokvarite svojim postupcima. Pogotovo ne flertom sa strane.

Posao

Talas troškova tokom ove sedmice – nešto je vezano za praznike, nešto za dom ili članove porodice, nešto za privatni posao. No, troškovi će doći i proći – bitno je da je vaša finansijska situacija solidna i da će tako ostati i na dalje. Po pitanju posla – jedna solidna sedmica što se tiče komunikacije i dogovora sa saradnicima. Kada su obaveze u pitanju – možda će ih biti više od onog što ste planirali, ali biste trebali da sa time izađete na kraj. Imaćete više nego dovoljno inicijative, volje i energije.

Zdravlje

Ne pretjerujte sa hranom i pićem. Osjetljivost na prehlade. Kod starijih – kostobolja.

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Najnoviji članci

Dnevni horoskop za 02.04.2023.

Ovan Ni u jednom trenutku neće vam biti dosadno. Podjednako ćete uživati u samoći, kao...

Dnevni horoskop za 01.04.2023.

Ovan Životne okolnosti i situacije više će vas dovoditi u vezu s ljudima koji će...

KŠCZ USVOJIO PLAN UTROŠKA BUDŽETSKIH SREDSTAVA I POSEBNE NAKNADE ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE ZA 2023. GODINE

Kantonalni štab civilne zaštite (KŠCZ) Zeničko-dobojskog kantona na svojoj 32. sjednici, kojom...

Možda će Vas zanimati

Dnevni horoskop za 02.04.2023.

Ovan Ni u jednom trenutku neće vam biti dosadno. Podjednako ćete uživati u samoći, kao...

Dnevni horoskop za 01.04.2023.

Ovan Životne okolnosti i situacije više će vas dovoditi u vezu s ljudima koji će...